Zasaditveni načrt vrt Škofije
Koncept zasaditve vrta Škofije temelji na nezahtevnih sredozemskih rastlinah, skupaj z okrasnimi travami in zelišči. Gostoto in tip zasaditve posamezne lokacije narekuje globina zemljine, kot tudi uporabo okrasne kamenine oz. peska na delih kjer zasaditev rastlin ni bila mogoča.
krajinska arhitektura, ureditev vrta, zunanja ureditev
1076
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1076,stockholm-core-2.0.6,select-theme-ver-6.5,header_top_hide_on_mobile,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_,elementor-default,elementor-kit-311,elementor-page elementor-page-1076

Zasaditveni načrt vrt Škofije

Dizajn: Skejp Studio

Lokacija:  Škofije, Slovenija

Tip: Zasebni vrt

Status: 

Leto: 2020

 

 

Opis projekta:

Projekt zunanje ureditve vrta novogradnje je zajemal svetovanje, izbor rastlin in zasaditveni načrt. 

 

Naročnika sta me kontaktirala po priporočilu arhitektov njune hiše. Potrebovala sta primeren izbor rastlin glede na podnebne specifike in načrt zasaditve za izvedbo. Celotna storitev je bila izvedena na daljavo zato sem prosila, da mi na e-mail pošljeta slike in video posnetek vrta ter ostala gradiva, ki sem jih potrebovala za začetek dela. 

 

Ker je pomembno, da spoznam svoje stranke, kaj jim je všeč ter kako uporabljajo zunanji prostor, sem jima po prvem pogovoru poslala slike z različnimi zasaditvami na katere sta podala svoje mnenje, ki sem ga upoštevala pri nadaljnjem izboru rastlinskega materiala. 

Po predstavitvi različnih možnih rešitev posameznega dela vrta in predlogu rastlin, ki glede na barvo in teksturo listov skupaj dobro izgledajo sta nato izbrala sebi najbolj ustrezno rešitev, za katero sem pripravila končni zasaditveni načrt. 

 

Koncept zasaditve temelji na nezahtevnih sredozemskih rastlinah, skupaj z okrasnimi travami in zelišči. Gostoto in tip zasaditve posamezne lokacije narekuje globina zemljine, kot tudi uporabo  okrasne kamenine oz. peska na delih kjer zasaditev rastlin ni bila mogoča.

 

Redkejša zasaditev rastlin kroglaste oblike na peščeni površini prehaja v bolj gosto, organsko zasnovo. Te, dokaj umirjeni zasaditvi, pa daje vstopni kvadrat v kombinaciji z visokimi travami in njim komplementarnimi rastlinami bolj divji pridih in dinamičnost celotnemu vrtu

Category

Vrt, Zunanja ureditev