Sem Katja, krajinska arhitektka in ustanoviteljica oblikovalskega studia Skejp, ki deluje na področju zunanjega in notranjega oblikovanja. Glavna želja je povezati ljudi z naravo in ustvariti boljšo kakovost življenja z ustvarjalnim in funkcionalnim pristopom k oblikovanju prostora.


Že ko sem bila majhna sem v sobici, ki sem si jo delila z mlajšim bratcem, čez noč prestavila vso pohištvo in za naju ustvarila bolj prijeten prostor za učenje in zasebnost. Seveda je mami zjutraj skoraj zadela kap hahaha, ampak je kmalu spoznala, da je taka postavitev zares boljša.


Vedno sem si želela postati arhitekt, a sem bila na moje presenečenje bolj uspešna na spremnih izpitih krajinske arhitekture. Študij krajinske arhitekture je bil pester, zanimiv in če bi morala ponoviti bi z veseljem. Tako sem imela priložnost del magisterija opraviti v Združenih državah Amerike, na univerzi Utah State University, kjer sem svoje znanje še dodatno razširila.

IZOBRAZBA

Ker je delo krajinskega arhitekta lahko zelo široko, saj lahko delujemo planski in oblikovalski ravni, sem se odločila za pripravništvo v tujini, da preverim ali mi tako delo sploh odgovarja. Povabilo na mojo prošnjo sem dobila iz arhitekturno-projektivnega studija Archiplan v Mantovi, Italija. Po treh mesecih dela v pretežno arhitekturnem biroju sem se vrnila v Slovenijo, kjer sem sklenila sodelovanje z OFIS arhitekti.


V zadnjih letih sem zelo veliko delala na področju arhitekture in notranjega oblikovanja, kjer sem se zelo veliko naučila in se tako še bolj navdušila nad oblikovanjem notranjega prostora. V začetku leta 2020 pa sem se v želji, da delam tako na področju notranjega oblikovanja, kot tudi zunanjega, podala na samostojno pot. Verjamem v multidisciplinarni pristop, zato na projektih sodelujem z arhitekti in projektanti ostalih strok. Vsak projekt je edinstven, prilagojen potrebam stranke in prinese nove izzive in izkušnje.

KOMPETENCE