NOTRANJE OBLIKOVANJE

nudim celosten in poglobljen pristop, od idejne zasnove interierja, vizualizacij do detajlnih izvedbenih načrtov, izbora materialov in tipske opreme.

 

  • Nudim svetovanje, manjše izboljšave in celostne prenove
  • Sodelovanje s kvalitetnimi projektanti različnih strok ter izvrstnimi izvajalci
  • Pri projektih interierja sodelujem sz arhitektom ali notranjim oblikovalcem

Pri svetovanju gre za storitev, ki se lahko izvede na daljavo ali z obiskom vašega doma.  V kolikor se odločite za osebno srečanje, storitev zajema en obisk na obravnavani lokaciji. Ob našem srečanju mi najprej poveste težave s katerimi se srečujete, želje in pričakovanja.

 

Pomembno je, da spoznam svoje stranke, kaj vam je všeč in kaj vam ni ter kako uporabljate prostor, da bodo moje ideje prikrojene vašim potrebam in odražale vašo resnično identiteto. Sestanek je namenjen izmenjavi mnenj, idej ter da v živo vidim realno sliko in dobim občutek za prostor. Če želite renovirati kuhinjo in bivalne prostore in si želite nekaj svežih idej in različnih možnosti, takrat je osnovno svetovanje najbolj primerno za vas.

 

Že na sestanku podam ideje in izrišem načrt – skica v ročni risbi. Po navadi predstavim različne variante, nato pa se sami odločite katera vam najbolj ustreza. Možnih rešitev je neskončno, vse pa je tudi odvisno od tega koliko časa in denarja želite nameniti novi ureditvi. Tako dobite idejo, nove zamisli, obdržite pa tudi vse moje skice in risbe, ki nastanejo med našim pogovorom.

 

Svetovanje na daljavo poteka podobno, le da komuniciramo preko Skypa. Prosim vas, da mi pred sestankom pošljete slike prostora ter ostala gradiva, ki jih potrebujem, da se na pogovor lahko pripravim. Med pogovorom o možnih rešitvah vam preko kamere tudi grafično pokažem idejo (skica v ročni risbi). Vse skice ki nastanejo ob našem pogovoru dobite na mail. Če vam to ne zadošča, vam lahko ponudim tudi izdelavo idejnega projekta.

Je nadaljevanje osnovnega svetovanja in je primeren za tiste, ki želijo natančen načrt izbrane variante ali pa vseh predstavljenih variant za lažjo odločitev katero izbrati. Vključuje sklop računalniških načrtov in izrisov (tlorisi, narisi, prerezi) z merami in v merilu 1:100 ali 1:50 ter popise predlaganih materialov in opreme, kot tudi 3D predstavitve ali fotomontaže nove ureditve.

 

S temi načrti se načeloma že lahko lotite izvedbe, saj imate pravilne mere in pozicije elementov v prostoru, vendar v njih niso natančno določeni materiali, vgradni elementi in detajli. Tako lahko pri pogovoru in posvetovanju s podizvajalci pride do manjših sprememb.

Projekt za izvedbo je nadaljevanje idejnega projekta, v katerega so poleg podrobnega tlorisnega načrta vključeni načrti posameznih elementov oz. detajlnih območij predlagane ureditve. Načrti so v merilu 1:50 ali 1:20, skupaj z izbranimi podizvajalci izberemo primerne materiale, vgradne elemente ali opremo in se pogovorimo o detajlih. Pridobimo ponudbe in časovne termine izvedbe vseh podizvajalcev. S temi načrti se lahko samozavestno lotite izvedbe svojega novega doma.

 

V kolikor želite idejo spraviti iz papirja v realnost, vam lahko ponudim tudi usklajevanje vseh podizvajalcev oz. celovito izvedbo.