Vrt Sava
407
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-407,stockholm-core-2.0.6,select-theme-ver-6.5,header_top_hide_on_mobile,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_,elementor-default,elementor-kit-311,elementor-page elementor-page-407

Vrt Sava

 

DIZAJN: Skejp Studio
LOKACIJA: Jesenice, Slovenija  
LETO: 2020
TIP: Zasebni vrt

 

Projekt je zajemal oblikovanje idejne zasnove zunanje ureditve obstoječe enodružinske hiše z vrtom. Stranka je želela sodobno minimalistično ureditev z enostavnim vzdrževanjem in ideje, ki jih bo lahko izvedla sama. 

 

Hiša se nahaja ob reki Savi v Jesenicah. Vrt ima izjemen pogled na kristalno modro reko, ki daje prostoru svežo mikroklimo. V vrtu je kar nekaj obstoječih fiksnih elementov, ki jih je bilo potrebno upoštevati pri idejni zasnovi, saj jih stranka želi ohraniti ali pa jih ni mogoče odstraniti. 

 

Vrt je razdeljen na različne funkcionalne sklope: na prostor za druženje, večnamenski odprti prostor in prostor za sprostitev. Ob upoštevanju obstoječega terena oz. višinskih razlik je okoli obstoječega kamina nastalo spuščeno betonsko sedišče za druženje. Sodobni pridih dajejo čiste linije, poenoteni toni naravnih materialov in minimalistični izbor zimzelenih rastlinskih vrst.

Category

Vrt, Zunanja ureditev