T4 Stanovanje
Stanovanje se nahaja v pritličju večnadstropne stanovanjske stavbe v starem mestnem jedru Kopra, ki je bila pred kratkim prenovljena. Oblikovali smo notranjost enega od stanovanj. Gre za 24m2 veliko stanovanje z visokim stropom, ki smo ga izkoristili z galerijo in tako ustvarili prostor za dve dodatni ležišči. Kovinski detajli in steklena kopalniška stena narekujejo industrijski stil, medtem ko dotik topline v stanovanju zagotavljajo usnje, lesena oprema in lesena obloga stropa.
notranje oblikovanje, arhitekt stanovanje, notranja oprema
1104
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1104,stockholm-core-2.0.6,select-theme-ver-6.5,header_top_hide_on_mobile,,qode_footer_adv_responsiveness,qode_footer_adv_responsiveness_1024,qode_footer_adv_responsiveness_one_column,qode_menu_,elementor-default,elementor-kit-311,elementor-page elementor-page-1104

T4 Stanovanje

Ekipa: dipl.inž.kraj.arh. Katja Govednik, univ.dipl.ing.arh. Domen Radosavljević

Lokacija: Koper, Slovenija

Tip: Stanovanjski

Leto: 2020

 

 

Opis projekta:

Naloga je bila predstaviti različne možnosti prenovitve obstoječega prostora in ustvariti manjša stanovanja za kratkočasno oddajanje. 

 

Gre za pritličje večnadstropne stanovanjske stavbe v starem mestnem jedru Kopra, ki je bila pred kratkim prenovljena. Ker ima obravnavana stanovanjska enota direkten dostop na trg smo želeli predstaviti možnost gostinske dejavnosti, s čimer bi dodali tudi vrednost okoliškim stanovalcem. 

 

Kljub prenovi ima prostor ambient tovarniških dvoran, ki smo ga želeli ohraniti in poudariti. Oblikovali smo notranjost enega od stanovanj. Gre za 24m2 veliko stanovanje z visokim stropom, ki smo ga izkoristili z galerijo in tako ustvarili prostor za dve dodatni ležišči. Kovinski detajli in steklena kopalniška stena narekujejo industrijski stil, medtem ko dotik topline v stanovanju zagotavljajo usnje, lesena oprema in lesena obloga stropa.Category

Notranje oblikovanje